Copii si Cititul

TINTA: Faca-se voia ta - 728x90 - 1

Copii si cartile

Mihai Eminescu ne indemna: „Citeste! Citind mereu, creierul tau va deveni un laborator de idei si imagini, din care vei intocmi intelesul si filosofia vietii.”

Invatam sa scriem si sa citim de la o varsta destul de frageda.

Prima nostra „intalnire” cu lectura a fost atunci cand in copilarie ni s-au citit povesti. Mai tineti minte, copii fiind, povestile ce ni se citeau seara inainte de culcare?

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280

Am început cu învăţarea alfabetului, matematica de bază, am citit fapte distractive şi fascinante despre animale, plante şi despre univers. Cartile au facut parte din viata nostra prescolara, atunci cand setea de cunostere era parte activa din viata noastra de copil.

Manualele ne-au însoţit pe tot parcursul învăţământului; incepand de la şcoală si pana in timpul studiilor superioare.

TINTA: Faca-se voia mea

Având în vedere faptul că prin lectură dobândim cunoştinţe, informatii, ne crestem nivelul de constientizare a realitatii, este important să cultivam obiceiul de a citi chiar din copilarie.

Rolul povestilor pentru copii

Stiti care este rolul povestilor, dinainte de culcare, citite copiilor? Cercetarile spun că a le citi copiilor înainte de a merge la culcare, ajută copii să se simtă în siguranţă şi mai confortabil în timp ce dorm. Asadar, pentru ca, copiilor sa li se formeze obiceiul de a citi, este responsabilitatea nostra, a parintilor sa le dam cărţi bune, sa ii ajutam sa iubeasca cartile, sa simta bucuria de a citi. Acest obicei, pe termen lung, ii va face sa devina persoane mai bune.

Cu siguranta felul în care gândesc şi acţionează copii care cresc cu obiceiul de a citi ca facand parte din viata lor, este diferit de cei care nu au fost niciodată expusi la lectură. Cititul nu doar adaugă cunoştinţe, dar, de asemenea, modelează personalitatea lor.

Dacă în timpul primilor ani din viata unui copil, cărţile devin companionii lui, copilului i se dezvolta placerea pentru lectură şi ii ajuta in a se descoperi pe ei insisi.

Cartile si cititul pentru copii

Maria Montessori spunea: „Copilul construieste adultul; nu exista om care sa nu fie creat de catre copilul care a fost candva. Munca noatra ca adulti nu consta in predare, ci in a ajuta mintea copilului in opera ei de dezvolare.

Educatia nu este ceva facut de profesor, ci este un proces natural care se dezvolta spontan in fiinta umana. Educatia ajuta mintea umana in procesul ei de dezvoltare , in a ajuta energiile ei si in a consolida nenumaratele ei puteri „

TINTA: Faca-se voia mea

Prin educatie , rolul nostru este sa ajutam copii in procesul ei de dezvoltare, sa ne bucuram de fiecare data cand ei ne arata ca au ajuns la un nou nivel al independentei. Putem ajunge la mintea copiilor, in mod direct, prin citit.

Considerati cartile si cititul parte importanta pentru copii nostri?

(734)

Cum ti s-a parut acest articol?

discutii la acest articol

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280 2

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TINTA: Faca-se voia ta 728x90 2