Importanta Imaginii De Sine

TINTA: Faca-se voia ta - 728x90 - 1
importanta imaginii de sine
importanta imaginii de sine

Importanta Imaginii De Sine

Voi incepe articolul de astazi cu un citat foarte drag mie, care ne arata rezultatele importantei Imaginii de Sine pozitive:
“Cheia unica a fericirii, prosperitatii, abundentei si succesului in viata este propria ta Imagine de Sine. “ Bogdan G. Ilie
In articolul precedent, pe care il puteti citi AICI, am definit si am scris despre rolul Imaginii de Sine.
Recent am vizionat un video care m-a facut sa ma gandesc din nou la articolul precedent si la cat de mult conteaza ceea ce gandim despre noi. Puteti viziona video mai jos:

In video este prezentat un fost grafician criminalist instruit de FBI cu o experienta de 28 de ani, timp in care a realizat peste 3,000 de schite.
Acesta deseneaza portretele a sapte femei doar pe baza descrierilor pe care acestea si le fac, fiind separati de o cortina, fara a le vedea. Dupa primele schite, el deseneaza o noua serie de potrete acelorasi femei, de data aceasta bazandu-se pe descrierile facute de persoane necunoscute, cu care femeile si-au petrecut putin timp inainte de acest experiment.

La prezentarea ambelor schite se poate vedea ca desenele realizate in urma descrierilor facute de straini ilustreaza femeile mult mai aproape de realitate, sunt mai frumoase si mai fericite decat cele in care femeile se descriu.

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280

Cautand despre aceasta campanie initiata de Dove am gasit parerea graficianului legata de aceasta campanie. El spunea: ”Ceea ce m-a impresionat cu adevarat au fost reactiile femeilor cand au vazut cele doua portrete unul langa altul. Cred ca majoritatea dintre ele au constientizat ca aveau o perceptie distorsionata despre sine care le-a influentat semnificativ viata.”

Sunt sigura ca ai intalnit persoane care desi sunt atragatoare se considera mult prea putin atragatoare. Cum te consideri tu pe tine? Prin felul in care gandesti despre tine, prin felul in care te comporti cu tine, transmiti si celorlalti la nivel subconstient cum sa se comporte cu tine. De cele mai multe ne sabotam singuri.

TINTA: Faca-se voia mea

Imaginea de sine poate fi cea mai mare calitate a noastra, prin care ne putem atinge mai usor obiectivele pe care ni le stabilim sau poate fi cel mai mare defect care ne saboteaza in atingerea telurilor si obiectivelor propuse.

O imagine de sine scazuta ne face sa credem parerile celorlalti despre noi, indiferent daca sunt pozitive sau negative si ne face sa ne dam batuti imediat.

Reprogramarea Imaginii de Sine

Imaginea de Sine reprezinta credinta noastra despre noi, credinta acumulata din copilarie de la oamenii in preajma carora am crescut si credinta acumulata pe parcursul timpului.
Important este ca convingerile noastre pot fi, sau nu fi, adevarate. Convingerile noastre sunt adevarate doar daca noi credem in ele. Partea buna este ca ne putem folosi de aceste convingeri pentru a ne reprograma imaginea de sine.

Un lucru important pentru a ne reprograma imaginea de sine, pentru a o fortifica este sa constientizam ca esecul este doar un rezultat din care putem invata lectia si deveni puternici.

Citate despre importanta Imaginii de Sine asupra  vietii noastre:

Omul care nu se valorează pe sine, nu poate valora pe nimeni. Ayn Rand

Şansele tale de succes în orice întreprinzi pot fi oricând măsurate prin cât de mult crezi în tine. Robert Collier

Nu trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti pentru că pierzi foarte mult timp şi energie ascunzând de lume imaginea negativă pe care o ai faţă de tine însuţi. Paul McKenna

Dacă am face lucrurile de care suntem capabili, ne-am uimi pe noi înşine. Thomas Edison

Încrederea în sine este un obicei care poate fi dezvoltat comportându-te ca şi cum o ai deja. Brian Tracy

Indiferent de felul în care arată o femeie, dacă are încredere în sine, este sexy. Paris Hilton

Nimeni nu te poate face să te simţi inferior fără permisiunea ta. Eleanor Roosevelt

Iubirea este un leac miraculos. Iubirea de sine aduce miracole în viaţa noastră. Louise L. Hay

Ce idei, ce experiente aveti legate de Imaginea de Sine?

Astept, cu drag, parerile si comentariile voastre, iar daca va place “Share ” folosind butoanele de share de mai jos. 🙂

TINTA: Faca-se voia mea

(2090)

Cum ti s-a parut acest articol?

discutii la acest articol

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280 2

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TINTA: Faca-se voia ta 728x90 2