De ce dezvoltare personala?

TINTA: Faca-se voia ta - 728x90 - 1
Dezvoltare Personala
Dezvoltare Personala

De ce dezvoltare personala?

Sunt multi dintre noi care inca se mai intreaba, „de ce dezvoltare personala si de ce sa citesc sau sa investesc in materiale de dezvoltare personala sau sa particip la evenimente de dezvoltare personala?

Ce inseamna „dezvoltare personala?”

Dezvoltarea personala se refera pur si simplu la tine insuti, in toate domeniile. Este vorba despre cresterea nivelul tau de constientizare; inseamna sa-ti imbunatatesti abilitatile, atitudinea, credintele, care te vor ajuta sa obti ceea ce iti doresti in viata, sa iubesti viata si sa fii fericit.

Unele dintre explicatiile dictionarului pentru cuvantul dezvoltare, sunt: „A trece de la o stare calitativă veche la alta nouă, de pe o treaptă inferioară la alta superioară, de la simplu la complex; amplifica în mod creator, a completa cu idei noi; a se extinde dobândind însemnătate, fortă; a creste, a se mări; a evolua crescând treptat, a creste în ceea ce priveste intelectul.

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280

Brian Tracy spunea: „Nimeni nu traieste indeajuns de mult ca sa invete tot ce are nevoie de invatat, incepand de la zero. Pentru a avea succes, obligatoriu, trebuie sa gasesti oameni care au platit deja pretul pentru a invata lucrurile de care si noi avem nevoie, sa le invatam, pentru a ne indeplini telurile.

Dezvoltare personala?

Am adresat aceasta intrebarea lui Bogdan Ilie; iata raspunsul lui:

„…legea de baza a fiintei umane este: creezi si cresti sau te dezintegrezi si mori. Traim intr-un univers care este guvernat de legi, iar „legea legilor” asa cum o numea R. W. Emerson este „legea cauza-efect”.
Tot ceea ce trebuie sa facem noi, pentru a avea rezultate, este sa creem cauze, iar daca dorim rezultate diferite trebuie sa creem cauze diferite. Einstein sublinia foarte bine, „nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii rezultate diferite„. Deci, daca doresti sa ai in continuare ceea ce ai, sa fii in continuare ceea ce crezi ca esti, sa experimentezi viata asa cum o experimentezi acum, continua sa faci ceea ce faci exact in felul in care le faci acum, sa citesti ceea ce citesti, sa stai in preajma oamenilor in care stai acum si sa-ti petreci timpul asa cum ti-l petreci acum; dar daca doresti mai mult, daca doresti cu adevarat sa te descoperi mai mult, sa ai mai mult, sa fii mai mult, sa te bucuri de viata mai mult, sa inveti sa iubesti tot ceea ce te inconjoara, este necesar sa te dezvolti personal.
Ne vom putea imbunatati rezultatele in viata doar prin cresterea gradului nostru de constientizare si intelegere a vietii; iar gradul de constientizare il putem creste prin educatie adevarata cu ajutorul dezvoltarii personale. Dezvoltarea personala, in toate formele ei, este singura modalitate de a armoniza perfect cele trei planuri existentiale ale fiintei umane (spiritual, intelectual si fizic) si de a trai fericirea prin iubire prezenta si neconditionata.

Tine invatatura, n-o lasa din mana; pastreaza-o, caci ea este viata ta” scrie inteleptul Solomon in Prov.4:13
… prin dezvoltare personala investesti in tine pentru a scoate la suprafata, din tine tot ce este mai bun. Dupa ce vei pleca de pe aceasta planeta tot ceea ce ai, material, va deveni al altcuiva dar ceea ce devii este al tau pe veci! Schimbarea in viata este inevitabila dar dezvoltarea personala este alegerea ta.”

TINTA: Faca-se voia mea

Pentru a avea mai mult decat ceea ce ai, devino mai mult decat ceea ce esti!” ~ Jim Rohn

Care este raspunsul tau la intrebarea: „De ce dezvoltare personala?” si ce experiente ai, legat de aceasta?

(745)

Cum ti s-a parut acest articol?

discutii la acest articol

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280 2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TINTA: Faca-se voia ta 728x90 2
Scroll to Top