Atitudinea este principalul!
Alegerile noastre definesc ceea ce suntem si ceea ce vom deveni.
Putem asocia cuvantul „alegere” cu „atitudinea„.
O zi buna sau o zi rea va depinde de atitudinea cu care o intampini.
Ne-am nascut cu capacitatea si posibilitatea de a alege. Intotdeauna cand ceva se va intampla, avem posibilitatea de a alege cum sa raspundem acelei situati.
Ceea ce separa oamenii de animale este capacitatea de a alege constient iar diferenta este data de faptul ca noi avem minte si o putem folosi pentru a gandi. Stabilirea sau alegerea obiectivelor, telurilor, este una din modalitatile de a face alegerile constiente si concrete in viata.
Una dintre Legile Universului- Legea Polaritatii- confirma faptul ca „totul si orice are un opus.” Putem suprima si transforma gândurile nedorite doar concentrându-ne asupra polul opus, asupra gandurilor pozitive.
Depinde doar de noi sa vedem de fiecare data doar partea buna in orice situatie, in orice ni se intampla, pentru ca, de fiecare data, fara exceptie, in situatiile considerate „rele” sau „cu probleme”, exista si o parte la fel de buna.
Asta este si frumusetea acestei legi, ca pe cat de „rea, grea” vedem situatia prin care trecem; exact la fel de „buna” este partea ce trebuie sa o gasim in ea.
Bogdan ne raspunde la intrebarea „cum ne puteam dezvolta puterea de a alege, in a raspunde pozitiv sau negativ unei situatii?” :
„Cu cat devine mai calm un om, cu atât mai mare este succesul său, influenţa sa, puterea lui de bine. Calmul mintii este cea mai de pret bijuterie a înţelepciunii.” scria James Allen
Avem nevoie de o minte calma si linistita pentru a raspunde evenimentelor din viata ci nu doar a reactiona.
Pentru a ajunge la acea stare de calm mental care sa ne permita sa alegem trairile, este nevoie de educatie si de cresterea nivelului de constientizare a realitatii inconjuratoare.
Pana la urma este vorba de atitudine, atat de mult subliniata atitudine in mai toate cartile si seminariile de dezvoltare personala.
Epictet spunea „Oamenii nu sunt deranjati de ceea ce se intampla ci de ceea ce gandesc despre ceea ce s-a intamplat.”
…
ce este atitudinea?
Una dintre cele mai bune definitii date atitudinii este cea pe care am invatat-o de la Bob Proctor: „Atitudinea este compusul gandurilor, emotiilor, vibratiilor si actiunilor care cauzeaza reactiune – adica rezultate.”
Pana la urma totul se reduce la a gandi, dar, a gandi, cu adevarat!
Zig Ziglar intareste: „Atitudinea, nu aptitudinea, determină altitudinea!”
(816)