Recunostinta

TINTA: Faca-se voia ta - 728x90 - 1

Recunostinta – parte din viata noastra

Marcus Tullius Cicero spunea: „Recunostinta nu este doar cea mai mare dintre toate calitatile, ci chiar parintele celorlate!”

Intodeauna putem fi recunoscatori, indiferent de situatie. Nu exista situatie atat de negativa incat sa nu gasesti in ea macar un motiv pentru care sa fi recunoscator. Este important sa ne controlam gandurile si felul in care gandim. Gandim pozitiv sau negativ? Raspunsul la aceasta intrebare face toata diferenta din lume.

Acolo unde exista gratitudine, exista speranta, fericire, iubire, sanatate. Este greu sa ne imaginam ca am putea sa nu fim reconoscatori pentru ca suntem sanatosi, iar atunci cand suntem cu adevarat recunoscatori, cu siguranta suntem sanatosi.

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280

Recunostinta creaza implinire pe toate planurile vietii: personal, familie, fizic, mental, spiritual, cariera si finaciar. Fiind recunoscatori pentru tot ceea ce avem, primim, atragem tot mai multe experiente pozitive in viata noastra. Este important sa ne trezim in fiecare dimineata cu sentimentul de multumire, cu o atitudinea pozitiva de recunostinta pentru tot ceea ce suntem si alegem sa fim, pentru ce avem si primim.

Recunostinta este un obicei pe care trebuie sa-l nutrim zilnic

Eckhard Tolle spunea: „Daca singura rugaciune pe care ai spus-o in intreaga ta viata a fost „multumesc”, este suficient!”

TINTA: Faca-se voia mea

Oamenii recunoscatori sunt mai fericiti, mult mai putin stresati, mult mai satisfacuti de viata lor, de relatiile din viata lor. Recunostinta in viata oamenilor ii ajuta sa isi creasca nivelul de constientizare al realitatii, sa aibe o imagine de sine mai puternica, sa aibe scopuri in viata mai bine definite. Oamenii recunoscatori gandesc pozitiv si cauta de fiecare data partea buna in orice situatie, problema care intervine.

Un studiu facut ne arata ca oamenii recunoscatori dorm mai bine, deoarece inainte de culcare gandurile lor sunt pozitive. Studiul ne arata ca recunostinta in viata oamenilor ii face mai fericiti.

Recunostinta creste atunci cand devenim constienti de importanta ei in viata nostra, ea ne lumineaza, aratandu-ne ce este cu adevarat important si mai ales cum putem sa impartasim acest dar important si celorlalti.

Citate despre recunostinta

„Recunostinta este o atitudine care se conecteaza la inteligenta infinita de resurse. Cu cat esti mai recunoscator, cu atat mai aprope esti de Creatorul tau, de Arhitectul acestui univers, de esenta spirituala a fiintei tale”. ~ Bob Proctor

„Sa ai o atitudine de recunostinta si sa multumesti pentru orice ti se intampla, stiind ca fiecare pas inainte este un pas spre dobandirea a ceva mai mare si mai bun decat situatia ta actuala.” ~ Bryan Tracy

„Recunostiinta intodeauna va da nastere recunostintei.” ~ Sophocles

TINTA: Faca-se voia mea

„Cel mai maret lucru este sa aduci multumire pentru tot. Cel care a invatat aceasta stie ce inseamna sa traiesti. El a patruns intregul mister al vieţii: a multumi pentru tot.” ~ Albert Schweitzer

„De o suta de ori pe zi imi amintesc ca viaţa mea interioara si exterioara depinde de efortul altor oameni, vii si morti si ca trebuie sa fiu eu insumi pentru a da masura a ceea ce am primit si inca primesc.” ~ Albert Einstein

„Abundenta si lipsa exista simultan in viata noastra, ca realitati paralele.Intotdeauna, este alegerea noastra constienta ce gradina secreta ingrijim…Cand alegem sa nu ne focalizam asupra a ceea ce lipseste din viata noastra, ci suntem recunoscatori pentru abundenta a ceea ce exista in prezent – iubire, sanatate, familie, prieteni, munca, bucuriile naturii si scopurile personale care ne aduc bucurie – desertul iluziei dispare si traim raiul pe pamant.” ~ Sarah Ban Breathnach

Recunostinta face parte din viata voastra? Pentru ce sunteti recunoscatori?

(2126)

Cum ti s-a parut acest articol?

discutii la acest articol

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280 2

Un comentariu la „Recunostinta”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TINTA: Faca-se voia ta 728x90 2