Ce carti citim?

TINTA: Faca-se voia ta - 728x90 - 1

Ce carti de dezvoltare personala citim?

Subliniam intr-un articol precedent cat de important este sa citim; …citind carti din domenii diferite, ne ajuta sa comunicam mai eficient cu oamenii din jurul nostru.

Obisnuinta de a citi stabileşte o conexiune profunda si directa cu creierul. Asta se intampla cand citim ceva in completa liniste.
In acel moment, creierul este limpede şi se concentrează pe deplin la conţinutul materialului pe care il citim la momentul respectiv.
Acest lucru face ca cititorul sa simta si sa analizeze situatia din punctul de vedere al autorului.

Dupa cum scriam si in articolul „de ce dezvoltare personala?”, a citi carti din acest domeniu ne ajuta la cresterea nivelul de constientizare; la a ne imbunatati abilitatile, atitudinea, credintele, care ne vor ajuta sa obtinem ceea ce ne dorim in viata.

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280

In trecut lectura era limitata doar la carti, astazi avem internetul care ne ofera
informatii. Exista carti online pe care le putem citi, exista carti gratis pe care le putem descarca cu ajutorul internetului, exista bloguri si site-uri web de unde putem citi articole si librarii online de unde le putem achizitiona.

Cărţile vă pot ajuta in schimbarea paradigmelor, in cresterea constientizarii realitatii, in a experimenta sau in a va satisface setea de cunoastere. Informatiile din carti ne pot ajuta in a ne descoperi pe noi insine.

Carti de dezvoltare personala

TINTA: Faca-se voia mea

Probabil una din cele mai frecvente întrebari care ni se adresează tuturor celor din echipa LifeProsperity Education, atunci cand vorbim despre importanta cititului este : „Ce cărţi pentru dezvoltarea personală recomandati?”
Din multele cărţi care au ca şi scop dezvoltarea personală, recomandam pentru inceput urmatoarele:

  • „Foloseste-ti mintea pentru a te imbogati” de Napoleon Hill

„În cartea „Foloseste-ti mintea pentru a te imbogati”, Napoleon Hill oferă numeroase tehnici pragmatice care ne pot ajuta să ne realizam obiectivele financiare, să ne atingem potenţialul cel mai înalt şi să obţinem o stare supremă de fericire. Cartea „Foloseste-ti mintea pentru a te imbogati” ne învaţă cum sa ne controlam puterile magice ale minţii. Napoleon Hill ne invata ca singurele limitări ale realizărilor noastre sunt cele pe care ni le impunem singuri.”

  • „Te-ai nascut bogat” Bob Proctor

„Cartea Te-ai născut bogat ne învăţa ce sunt banii şi cum putem atrage sume mai mari în viaţa noastra, cum putem deveni cocreatorul propriului nostru destin, precum si cum ne putem construi imagini mentale ale prosperităţii care să ne ajute să obţinem rezultatele pe care ni le dorim în viaţă. Bob Proctor scrie in „Te-ai născut bogat” despre rolul credinţei în obţinerea succesului, despre secretele care ne pot aduce abundenţa în viaţa noastra, despre Legea Atracţiei – de ce unii oameni atrag exact ceea ce nu îşi doresc, în timp ce alţii atrag numai ceea ce îşi doresc precum si despre Legea Vidului şi a Prosperităţii – de ce trebuie să renuntam la lucrurile şi la ideile vechi pentru a face loc pentru cele noi.”

  • „Puterea extraordinara a subconstientului tau” de Joseph Murphy

„In „Puterea extraordinara a subconstientului tau”, Joseph Murphy explica modul în care omul trebuie sa gândeasca, precum si imaginile benefice ce trebuiesc cultivate cu perseverenta în minte, pentru a crea si transforma propriul destin. El prezinta tehnici adecvate care permit fiintei umane sa se branseze la puterea colosala a subconstientului ei, oferindu-i sansa sa obtina tot ceea ce doreste.”

  • „Secretele mintii de milionar” de T. Harv Eker

„Prin intermediul cartii „Secretele mintii de milionar” si a metodelor lui Harv Eker, putem reuşi să înlocuimi tiparele de gândire neproductive cu „fişe mentale ale bogăţiei“, astfel încât să gândim şi să avem rezultate aşa cum o fac cei bogaţi. De asemenea, putem învăţa strategii practice, prezentate pas cu pas, de creştere a veniturilor şi de consolidare a averii.”

  • „Psiho-cibernetica” de Maxwell Maltz

„Psiho-cibernetica” ne demonstreaza că gandirea pozitiva funcţionează într-adevăr, dar doar atunci când corespunde imaginii personale a respectivului; ea practic nu poate funcţiona atunci când nu corespunde imaginii personale şi până ce imaginea personală în sine nu a fost schimbată. Maxwell Maltz ne invata ca fericirea este un obicei!”

  • „Biblia”
TINTA: Faca-se voia mea

Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
2 Timotei 3:16,17

  • „Cel mai bogat om din Babilon” de G. S. Clason

„Cel mai bogat om din Babilon” este o carte pe care trebuie sa o cititi fara intarziere, s-o recomandati prietenilor si s-o daruiti tinerilor care fac primii pasi in lumea afacerilor. Folosind un limbaj la fel de simplu, dar si profund, precum cel biblic, acest ghid de intelegere a lumii financiare ne schiteaza o cale sigura spre prosperitate si, implicit, spre fericire.
Totodata, ne ajuta sa intelegem problemele financiare cu care ne confruntam, oferindu-ne si o solutie ce ne va calauzi pe durata intregii vieti. Cele 7 leacuri impotriva saraciei le puteti asculta audio: AICI, pe forumul de dezvoltare personala Bogdan G. Ilie.

  • „Tata bogat, tata sarac” de Robert Kiyosaki (educatia financiara)

„”Tată bogat, tată sărac” este un punct de plecare pentru toţi cei care doresc să deţină controlul asupra propriului lui viitor financiar.“ USA Today
„Tată bogat, tată sărac” aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câştigam mult ca să ne îmbogatim, combate ideea potrivit căreia, dacă avem o casă, suntem înstăriti; arată părinţilor de ce nu se pot baza pe sistemul de învăţământ, dacă vor să-şi vadă copiii învăţând câte ceva despre bani; defineşte odată pentru totdeauna activele şi pasivele; ne învăţa ce şi cum să le spunemi copiilor despre bani, astfel încât să aibă succes financiar în viitor.” Robert Kiyosaki spunea: „principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.“

  • „Biologia credintei” de Dr. Bruce Lipton

„Biologia credintei” de Bruce Lipton este rezumatul noii biologii si a tot ce implica aceasta. Este o lucrare magnifica, de o profunzime ce nu poate fi pusa in cuvinte – o încântare pentru orice cititor. Ea sintetizează o enciclopedie de informaţii noi si esenţiale intr-un pachet pe cat de simplu, pe atât de extraordinar. Aceste pagini conţin o adevărata revoluţie a modului de a gândi si de a înţelege – una atât de radicala, incat poate sa schimbe lumea.”

Lista ramane deschisa…Tu ai carti favorite de dezvoltare personala?

Care sunt cartile care te-au ajutat sa iti cresti nivelul de constientizare?

(2634)

Cum ti s-a parut acest articol?

TINTA: Faca-se voia mea

discutii la acest articol

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280 2

Un comentariu la „Ce carti citim?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TINTA: Faca-se voia ta 728x90 2