Legea Compensatiei

TINTA: Faca-se voia ta - 728x90 - 1

Ce inseamna Legea Compensatiei?

    “Cu ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obţine. Întotdeauna vom fi recompensaţi pe deplin pentru ceea ce facem.”   –   Peter Arnold

2(632)      Legea Compensatiei este legata de Legea Cauza-Efect, pe de-o parte si pe de alta parte, trebuie sa te gandesti ca absolut orice actiune pe care o intreprinzi, pe care o faci, orice gand pe care il ai compenseaza in partea cealalta sa aiba niste rezultate.

Gandeste-te, de exemplu, ca vrei sa cultivi grau si ai 2-3 boabe de grau si le plantezi.

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280

 

In momentul in care o sa rasara si o sa ai rezultate, cate boabe o sa ai? Tot 3 cate ai pus? Nu, o sa ai mai multe!

TINTA: Faca-se voia mea

Nu o sa ai rezultatele respective in momentul in care plantezi, totul este legat de anotimpuri, la fel si rezultatele din viata noastra sunt intr-un fel ca si anotimpurile: un anotimp in care plantezi semintele, anotimp in care cultivi, ai grija de semintele respective sa creasca, anotimp in care culegi rezultatele si in momentul in care culegi rezultatele, acestea sunt exponentiale.

 

Cum functioneaza Legea Compensatiei?

Perpetuum mobile

Sa presupunem ca tu, te setezi sau iti setezi mintea sa oferi valoare pe piata si la un moment dat, oferi valoare cuiva specific si de acolo „ti se trage teapa” sau nu primesti inapoi ceea ce te-ai asteptat sa primesti.

Ceea ce trebuie sa intelegi, este ca, in momentul in care tu oferi ceva, in univers creezi un vid/gol, iar universului „nu-i place vid-ul, golul” si-l va umple.

 

TINTA: Faca-se voia mea

De obicei, universul umple acel ‘gol’ inzecit sau de ‘n’ ori mai mult decat s-a creat acolo.

Deci nu trebuie sa ti se compenseze ceea ce tu ai oferit din locul sau de la persoana careia i-ai oferit, ci poate sa vina din cu totul alta parte.

Uite, de exemplu, la unul din seminariile mele, in tara, unde am fost invitat. In mod normal, ca sa merg acolo sa tin seminarul respectiv la atatia oameni si atata timp, ar fii trebuit sa fiu platit cu cateva mii de euro.

Ei bine, nu am luat acei bani, dar lucrul asta nu m-a facut sa nu ofer valoare adevarata oamenilor care au venit sa primeasca valoare de acolo.

Am venit acasa, iar, pe moment, financiar vorbind, am fost pe minus si hai sa vedem cum a lucrat aceasta Lege a Compensatiei?

Datorita faptului ca am oferit valoare la acel seminar, dupa un an de zile, unul dintre oamenii care au participat la acel seminar, m-a contactat, am facut un contract cu el si am castigat aproape dublu de cat as fii castigat daca as fii luat bani pentru a vorbi la evenimentul respectiv.

TINTA: Faca-se voia mea

Asta inseamna Legea Compensatiei; aici a lucrat aceasta lege si din asta iti poti da seama cum functioneaza.

Un alt exemplu iti pot da referitor la aceasta Lege a Compensatiei si anume: intr-un weekend am fost invitat sa vorbesc la un eveniment, ca si invitat de onoare, pe gratis si dupa o luna de zile, de la acel eveniment unul dintre participanti m-a contactat si am incheiat un contract, contract care a fost de cateva mii de euro, mult mai mult decat suma pe care as fii putut sa o i-au daca as fii cerut bani pe orele de prezentare sustinute la acel eveniment.

La asta trebuie sa te gandesti; este practic o chestiune de mindset – stii clar ca in momentul in care oferi valoare, nu oferi valoare cuiva, ci iti oferi tot tie si mai devreme sau mai tarziu, acea valoare ti se va intoarce inzecit.

 

„Nicio victorie nu este dată fără înfrângere şi nicio cădere nu este dată fără speranţă.”   –  Andrei Plesu

“A compensa mereu este întregul secret al vieţii.”   –   Erich Maria Remarque

TINTA: Faca-se voia mea

“Fericirea compensează prin intensitate ceea ce pierde prin durată.”    –   Robert Frost

 

(8672)

Cum ti s-a parut acest articol?

discutii la acest articol

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280 2

2 thoughts on “Legea Compensatiei”

  1. Se poate totusi sa se compenseze si invers.adică sa nu faci ceva si din aceasta cauza sa ai de pierdut in viitor

    1. Dezvoltare Personala

      Toate efectele (pierderile din viitor) sunt cauzate de o actiune din trecut/prezent … Chiar si faptul ca „nu faci” ceva tot o actiune este si deci, da are efecte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TINTA: Faca-se voia ta 728x90 2
Scroll to Top