Zona de confort

TINTA: Faca-se voia ta - 728x90 - 1

"Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Daca iti place ceea ce faci, te vei bucura de succes."  - Albert Schweitzer

"Viata incepe acolo unde se termina zona ta de confort."  - Neale Donald Walsch

Dacă nu creezi un nou model, nu se schimbă nimic. Trebuie să-ți creezi o nouă hartă.

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280

Mulți dintre noi avem o hartă pe care o cunoaștem și care este o zonă de confort a noastră și care ne spune că este frumos și bine, este cald, să merg pe aici pentru că știu pe unde, cunosc toată harta, dar este un loc care pare bun sau este bun până la un anumit nivel.

Dacă vrei mai mult, este nevoie de altceva, este nevoie de o altă hartă.

TINTA: Faca-se voia mea

Mulți dintre noi avem stabilită o zonă de confort în viața noastră. Practic nu facem nimic altceva decât să ne învârtim într-un cerc cunoscut și să urmăm o rutină, mergând pe calea de minimă rezistență, doar să trecem cât mai ușor prin viață și să scăpăm cât mai repede...

De altfel, aceasta este o atitudine foarte comună și de înțeles. Cu toții am muncit din greu pentru a ajunge acolo unde ne aflăm acum și poate părea un loc bun pentru a-ți trăi viața.” – Bob Riggs, ”Zona de confort”

Am un exemplu recent.

Am vrut să-mi schimb telefonul cu unul din generația mai nouă, dar având o hartă anterioară prestabilită, am zis că voi căuta ceva care să aibă butoane care pot fi atinse.

Într-un astfel de context, un prieten mi-a spus că mă obișnuiesc și mi-a reamintit că are un prieten care spunea că este nevoie să treci puțin în disconfort pentru a evolua, pentru a face lucrurile diferit.

Și așa este.

TINTA: Faca-se voia mea

Cum fac asta?

Atâta timp cât eu mă mișc prin zona de confort și cât am cunoștințe, oameni, discuții, obiecte care sunt la fel sau echivalente cu ceea ce am avut, mă simt confortabil.

Dacă aș schimba un obiect cu unul asemănător, m-aș simți bine.

Dar care este scopul meu până la urmă?

Ce rezultate doresc eu de la un astfel de obiect, și dacă îmi doresc rezultate care sunt date de celălalt tip de telefon, ar fi o prostie să nu fac asta doar pentru că este puțin inconfortabil la început.

Dacă sunt în zona de confort, sunt bine, dar dacă îmi doresc acel 'mai mult' de care spuneam, trebuie să fac ceva diferit, să fac lucruri diferite, să am activități diferite, oameni diferiți, locuri diferite, muncă diferită.

TINTA: Faca-se voia mea

Pentru a face un lucru nou să facă parte din harta mea nu voi trece brusc.

Fac ceva ce-mi place și sunt obișnuit, dar mai fac și ceva diferit. Și tot așa până când îmi lărgesc harta și o să fie totul bine, dar prin repetitia gandurilor și a activitatilor diferite.

Aceasta duce la succes în ceea ce îți dorești tu.

Dacă vrei să ai în continuare ceea ce ai, fă în continuare ceea ce faci. Dacă tintesti catre nimic în viața ta, poți să nimeresti nimic. Câți dintre noi doresc să își ia cu ei visele în mormant?” – Les Brown

Dacă veți trece pe lângă un cimitir, acolo veți vedea cel mai mare morman de vise neîndeplinite.

Trebuie să facem, trebuie să punem în acțiune visele, pentru că informația este potențial pentru putere, ea devine putere prin acțiune, iar cel care face este cel care știe cu adevărat, ceilalți nu știu.

TINTA: Faca-se voia mea

"Dacă vei aştepta momentul ideal, niciodată nu te vei urni din loc; este nevoie de un strop de nebunie ca să faci pasul următor."  - Paulo Coelho

Cum ti s-a parut acest articol?

discutii la acest articol

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280 2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TINTA: Faca-se voia ta 728x90 2
Scroll to Top