Imaginea de Sine

TINTA: Faca-se voia ta - 728x90 - 1

12187919_1168908233123701_9107935458038768284_nCe este „Imaginea de Sine”?

Maxwell Maltz spunea: „Imaginea de Sine este cheia catre personalitate si comportament. Schimba-ti Imaginea de Sine si iti vei schimba personalitatea si comportamentul”. Odata cu aceste schimbari iti vei schimba cu siguranta rezultatele in viata.

Ce este imaginea de sine? Imaginea de Sine este „cine credem ca suntem”, este credinta nostra despre noi. Imaginea de Sine reprezinta parerea noastra despre ce fel de persoana suntem si este construita pe propriile noastre convingeri despre noi insine.

Cat de importanta este „Imaginea de Sine”?

Aţi auzit vreodată spunând: „doar tu te pot face fericit/a”? Un studiu surprinzător facut de către American Psychological Association a arătat că cel mai important factor de fericire şi bunăstare este Imaginea de sine. De asemenea, importante au fost sentimentele de independenţă şi de competenţă, care sunt in stransa legatura cu Imagine de Sine. Surprinzator, trăsături cum ar fi popularitatea, puterea, banii sau luxul au fost evaluate ca avand o importanta redusa.

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280

Imaginea De Sine este in stransa legatura cu paradigmele ce ne controleaza. Majoritatea acestor convingeri despre noi s-au format in subconstient din ceea ce am experimentat in trecutul nostru, din esecuri, din succese, din umilinte si, mai ales, din modul in care au reactionat / cum s-au comportat altii fata de noi in prima copilarie.

Odata ce o idee sau o convingere despre noi insine intra in subconstientul nostru (ca o imagine), ea devine adevarata pentru noi si nu o mai punem la indoiala, actionand conform ei.

Imaginea de Sine determină ceea ce vom deveni

TINTA: Faca-se voia mea

Imaginea de Sine controlează ceea ce credem că e posibil să realizam, să câştigam sau să meritam. E asemenea termostatului din sistemul tău de încălzire. Dacă ati setat temperatura la 24de grade, iar temperatura din cameră se ridică la 25, termostatul va opri căldura.

În acelaşi fel, când veti ajunge sau chiar veti depăşi nivelul de performanţă sau venit la care este setata imaginea voastra de sine, aceasta va găsi mijloace prin care să va oprească şi să va saboteze toate eforturile tale de-a va descurca şi mai bine.

Imaginea de sine e impedimentul major dintre voi şi potenţialul vostru infinit.

Citate despre Imaginea de Sine:

„Realizand că acţiunile, sentimentele şi comportamentul noastru este rezultatul propriei nostre imagini de sine, a convingerilor si credintelor noastre; ne face sa intelegem ca psihologia a fost si este necesara pentru schimbarea personalitatii.” Maxwell Maltz

„Cheia unica a fericirii, prosperitatii, abundentei si succesului in viata este propria ta Imagine de Sine. „ Bogdan G. Ilie

„Nu te tine in loc ceea ce esti cu adevarat, ci ceea ce crezi ca nu esti.” Denis Waitley

TINTA: Faca-se voia mea

Este Imaginea de Sine parte importanta a vietii nostre? Care este Imaginea ta de Sine?

Articol Importanta Imaginii de Sine 

Articol Ce este Imaginea de Sine

(1854)

Cum ti s-a parut acest articol?

discutii la acest articol

TINTA: Faca-se voia ta - 336x280 2

Un comentariu la „Imaginea de Sine”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TINTA: Faca-se voia ta 728x90 2